Derfor valgte Vattenfall Copenhagen Towers

22. maj 2023

Copenhagen Towers  /
Nyheder  /
Copenhagen Towers  /
Nyheder  /
Copenhagen Towers  /
Nyheder  /
Copenhagen Towers  /

Skrevet af: Copenhagen Towers

Centralt i København – og verden

For Vattenfall var det mikset af at kunne minimere miljøpåvirkningen, en central beliggenhed og samtidig at kunne tilbyde moderne kontorfaciliteter til medarbejderne, der var afgørende for valget af Copenhagen Towers.

Først og fremmest var man i Vattenfall på udkig efter et kontor, der var attraktivt for medarbejderne. Et kontor, hvor de kunne trives, og hvor man sammen kan udvikle forretningen, forklarer Lars Lønstrup Nicolaisen, Head of Foundations & Office Manager i Vattenfall Danmark. Han var aktiv i processen med at finde placeringen af Vattenfalls nye kontor i København, som nu i tæt ved fire måneder har været i Copenhagen Towers.

Centralt i København – og verden

”Vi ønskede med placeringen at lette medarbejdernes daglige transport til og fra kontoret. Det var derfor vigtigt for os at finde et sted, hvor det er nemt for medarbejderne at komme til kontoret med offentlig transport. Og så skal der selvfølgelig være gode muligheder for de kolleger, der vælger cyklen som transportmiddel. Derfor er det ideelt, at der i Copenhagen Towers er bade- og omklædningsfaciliteter, så man er klar til en dag på kontoret,” fortæller han.

Men som en international aktør, så har den centrale placering i forhold til resten af verden, med Københavns Lufthavn et stop væk, også vejet tungt.

”Vores plan var, at kontoret her i København ville blive brugt som et knudepunkt, hvor vi har mulighed for at invitere leverandører, samarbejdspartnere og kolleger til fra hele verden til både små og store arrangementer.”

“Og efter at vi er flyttet ind, ser vi de tanker nu realiserer sig. Fleksibiliteten og de mange faciliteter gør det enkelt at være vært, og vi har samtidig mulighed for at tilbyde overnatning hos Crown Plaza, der også ligger i bygningen. Det gør det meget enklere at kunne invitere verden inden for,” forklarer Lars Lønstrup Nicolaisen.

Hvornår har du sidst spurgt dig selv, hvor meget dit kontor påvirker miljøet?

De fleste af os er opmærksomme på, at vores personlige valg påvirker miljøet i større eller mindre grad. Men hvor mange af os tænker egentlig over, hvor meget de kontorer, der omgiver os i vores arbejdsliv, påvirker miljøet?

”For Vattenfall er det helt overordnet afgørende, at vores klimaaftryk bliver så lille som muligt. Og her tilbyder Copenhagen Towers nogle særdeles attraktive teknologiske og moderne løsninger, som er med til at minimere vores impact på miljøet.

Copenhagen Towers er installeret med Danmarks første grundvandsbaserede kølings- og opvarmningsanlæg, som ud over at sikre et behageligt arbejdsklima året rundt til gavn for de 5.000 arbejdspladser, bygningen rummer. Men som også bidrager til, at energiforbruget reduceres med hele 90 pct. ift. lignende ejendomme.

Hertil kommer at en betydelig del af strømmen til driften af bygningen hentes direkte fra eget solcelleanlæg. Dette betyder, at bygningen har opnået en Platinum-certificering på det amerikanske LEED-ratingsystem, den højest mulige certificering. Og det er i den grad noget, der har betydning for en moderne og miljøbevidst virksomhed som Vattenfall, runder Lars Lønstrup Nicolaisen af.

Fakta om Vattenfall i Danmark

  • Vattenfall er en svensk energivirksomhed, der er en af Europas største producenter af el og varme fra vedvarende energikilder med mere end 100 års erfaring inden for energiproduktion og er til stede i Sverige, Tyskland, Holland, Danmark og Storbritannien.

  • I Danmark er Vattenfall den største operatør af havvind, og har udover kontoret i København også kontorer i Kolding og Esbjerg.

Fakta om Copenhagen Towers

  • Copenhagen Towers er en bygning på 21 etager, som udover at huse flere internationale virksomheder og organisationer også danner rammen om hotellet Crown Plaza, der er garant for gastronomi og høj service, der matcher de moderne kontorfaciliteter.
  • Copenhagen Towers er designet med fokus på bæredygtighed og energieffektivitet og er blandt andet udstyret med solceller og et avanceret ventilationssystem.
  • Herudover er placeringen ideel i København – og verden med Nordens største lufthavn kun et stop væk.